Sauci ferin gryta
Sauci ferin gryta
recipe
City Gross
60 min

Sauci ferin gryta

Ingredienser

  • 500 g högrev
  • 300 g morötter
  • 2 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 msk tomatpuré
  • olja till stekning
  • 8 dl vatten
  • 2 st aubergine
  • 1 dl maizena
  • salt
  • grovmalen svartpeppar

Till Servering

  • ris

Gör så här

  1. Tärna köttet. Skala och tärna morötter, hacka lök och vitlök.
  2. Blanda de hackade grönsakerna med tomatpurén.
  3. Värm upp oljan i en kastrull och bryn köttet.
  4. Rör i de hackade grönsakerna. Stek tills grönsakerna är mjuka.
  5. Rör i vatten. Dela auberginen på längden och lägg i kastrullen, sjud i 10 min lyft sen upp den.
  6. Koka tills köttet är mört. Red med maizena och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg i auberginen.
  8. Servera med ris.

Varnings ikonAnslutningsproblem