Sjömansbiff
recipe
City Gross
45 min

Sjömansbiff

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

256,60 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 150 g morötter
  • 0.5 st purjolök
  • 600 g nötbog i bit
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • smör till stekning
  • 0.5 msk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st lagerblad
  • 7 dl vatten
  • 4 msk japansk soja
  • 1 dl äpplemos
  • 30 g färsk persilja

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis, lök och morötter. Dela och skölj purjolöken och skär i skivor.
  2. Putsa köttet och skär i tunna skivor som bankas ut lätt, smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Panera köttet hastigt i vetemjöl.
  4. Bryn löken i smör, krydda med timjan. Tag upp och lägg åt sidan. Bryn sedan det mjölade köttet.
  5. Varva potatis, lök, morötter och kött i en gryta. Krydda med salt och peppar mellan varven och lägg i lagerbladen.
  6. Häll på vatten, soja och äppelmos.
  7. Låt puttra under lock ca 35 min tills köttet känns mört och potatisen är mjuk.
  8. Servera direkt ur grytan med hackad persilja.

Varnings ikonAnslutningsproblem