
Superlyxig clubsandwich med oxfilé, riven pepparrot och örtig pesto
Ingredienser
- 500 g oxfilé i bit
- salt
- svartpeppar
- 50 g rucola
- 4 st skivor, surdegsbröd
- 1 st schalottenlök
- pepparrot
Pesto
- 50 g pinjenötter
- 0.25 st färsk persilja
- 0.5 st färsk basilika
- 0.5 st färsk timjan
- 0.5 st färsk dragon
- 50 g hårdost
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 dl olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Grovhacka persilja, basilika, timjan och dragon. Grovriv osten. Ta undan lite nötter till garnering och mixa resten medvitlök och oljan som tillsätts droppvis.
- Krydda köttet med salt och peppar och grilla som du vill ha det.
- Lägg lite ruccola, strimlad lök och nygrillad oxfilé på varje brödskiva. Toppamed peston och avsluta med att riva över pepparrot.