Teriyakispett med limesås
Teriyakispett med limesås
recipe
Arla
35 min

Teriyakispett med limesås

Ingredienser

  • 500 g entrecôte
  • 1 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk sesamfrön
  • 8 st grillspett

Sås

  • 1 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
  • 0.5 st lime, saften
  • 0.5 st lime, skalet
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

1. Skär köttet i små bitar. Blanda yoghurt, teriyakisås och vitlök. Lägg i köttet och marinera över natten eller minst 4 timmar. Blötlägg träspetten ca 15 min. Trä upp köttet och strö över sesamfrö. Grilla över glöd eller på högsta värme i övre delen av ugnen, 2-3 min per sida. Blanda såsen och servera till spetten.

Varnings ikonAnslutningsproblem