Teriyakiwok
270.4
Teriyakiwok
recipe
City Gross
35 min

Teriyakiwok

Ingredienser

  • 500 g nötbog i bit
  • 1 st gul lök
  • 200 g vitkål
  • 1 msk raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar

Teriyakisås

  • 1 dl japansk soja
  • 6 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 30 g färsk ingefära
  • 1.5 msk maizena
  • 250 g äggnudlar
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Strimla kött, lök och vitkål.
  2. Hetta upp oljan och stek först köttet och sedan grönsakerna.
  3. Rör ihop ingredienserna (utom maizenaredning) till teriyakisåsen i en kastrull och låt koka upp så att socker och honung löser sig. Låt sjuda på svag värme en liten stund och höj därefter värmen lite och blanda i maizenaredning under omrörning. Ta lite i taget till lagom konsistens, blir den för tjock, späd med lite vatten.
  4. Häll teriyakisåsen över kött och grönsaker och smaka av med salt och peppar.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  6. Servera med rucola.
Tips från oss
Det går bra att göra lite mer sås om du vill ha till annat tillfälle. Den håller sig fint i kyl i ca 1 vecka.

Varnings ikonAnslutningsproblem