Thaibiff med broccoli & ris
Thaibiff med broccoli & ris
recipe
City Gross
35 min

Thaibiff med broccoli & ris

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 1 st schalottenlök
  • 500 g nötkött
  • raps/matolja till stekning
  • 250 g broccoli
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 dl oystersås
  • 2 krm sambal oelek
  • 15 g färsk ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Strimla köttet fint, och skär sen i mindre bitar. Stek lök och kött i omgångar på hög värme i olja.
  3. Dela broccolin i små buketter och stek tillsammans med löken och köttet.
  4. Strimla gurka och paprika fint.
  5. Blanda samman oystersås, sambal oelek, skalad och riven ingefära, vitlök, soja och vatten. Rör ner i grytan och låt allt bli varmt.
  6. Servera med ris, gurka och paprika.
Tips från oss
Visste du att gurka är supergott att äta varmt? Dela den på längden, dra bort kärnorna med en sked och dela den i båtar. Rör ner den i grytan precis innan servering så att den hinner bli ljummen. 

Glöm inte koka 200 g potatis till recept E. 

Varnings ikonAnslutningsproblem