Ungersk köttsoppa
Ungersk köttsoppa
recipe
Viktväktarna
45 min

Ungersk köttsoppa

Ingredienser

  • 600 g högrev
  • 1 st gul lök
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 l vatten
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 2 st vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Tärna kött, skala och hacka löken. Bryn kött och lök i olja.
  2. Koka upp vatten och buljongtärningar, blanda ner kött, lök och tomatpuré. Låt koka tills köttet är mört, ca 1-1,5 timme.
  3. Krydda med peppar och paprikapulver. Tärna paprika och lägg ner tillsammans med pressad vitlök. Låt sjuda en stund till. Smaka ev av med mer kryddor. SmartPoints/portion: 6
Tips från oss
Servera med bröd och en klick fraiche eller gräddfil.

Varnings ikonAnslutningsproblem