Vardagskalops med picklade rödbetorVardagskalops med picklade rödbetorVardagskalops med picklade rödbetorCook Time: Yield: 4Ingredients:potatismoröttergul lökblandfärssmörmjöllagerbladkryddpepparkornvattenkalvfondsaltsvartpepparsockervitvinsvinägerkokta rödbetorspenatInstructions:
  1. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  2. Skala och slanta morötterna. Skala och strimla löken. Stek allt tillsammans med färsen i smör. Rör i mjöl, lagerblad och mortlad kryddpeppar. Rör sen i vatten och fond, sjud i 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rör samman socker med vinäger. Skiva rödbetorna och lägg dem i lagen. Låt ligga tills det är dags att äta.
  4. Servera med picklad rödbeta och spenat.
Vardagskalops med picklade rödbetor
recipe
City Gross
35 min

Vardagskalops med picklade rödbetor

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 400 g morötter
  • 1 st gul lök
  • 500 g blandfärs
  • smör
  • 1 msk mjöl
  • 2 st lagerblad
  • 4 st kryddpepparkorn
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 250 g kokta rödbetor
  • 60 g spenat

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  2. Skala och slanta morötterna. Skala och strimla löken. Stek allt tillsammans med färsen i smör. Rör i mjöl, lagerblad och mortlad kryddpeppar. Rör sen i vatten och fond, sjud i 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rör samman socker med vinäger. Skiva rödbetorna och lägg dem i lagen. Låt ligga tills det är dags att äta.
  4. Servera med picklad rödbeta och spenat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Har du senapsfrö hemma? De är goda att smaksätta rödbetorna med.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem