Vietnamesisk biff med mangoslawVietnamesisk biff med mangoslawVietnamesisk biff med mangoslawCook Time: Yield: 4Ingredients:risvinägerstjälkar citrongrässockerlime juicehackad röd chilifisksåsmango, omogenmorotliten rödlök (tunt skivad)färsk mynta (grovhackad)färsk koriander (grovhackad)alfagroddarryggbiff/ enkelbiff av nötsaltnymald svartpepparInstructions:
  1. Gör vinägretten genom att koka upp vinäger, citrongräs och socker i en kastrull. Låt koka och reducera till hälften återstår. Sila och kasta bort citrongräset. Blanda med resten av ingredienserna och ställ i kylen tills du ska använda den.
  2. Gör mangoslaw. Strimla mango och morot fint, tänkt tändstickor. Skala och strimla löken. Blanda allt med grovhackad mynta och koriander. Toppa med groddar och ställ i kylen till den ska ätas.
  3. Krydda köttet med salt och peppar och grilla tills det fått fin färg och låt sen grilla indirekt tills den blir vackert rödrosa.
  4. Häll ¾ av vinägretten över slawen och blanda väl. Sprid ut slawen på ett fat och lägg på köttet. Ringla över resten av vinägretten.
  5. Servera och njut!
Vietnamesisk biff med mangoslaw
recipe
City Gross
35 min

Vietnamesisk biff med mangoslaw

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Vinägrette

  • 1.5 dl risvinäger
  • 3 st stjälkar citrongräs
  • 2 msk socker
  • 0.5 dl lime juice
  • 1 msk hackad röd chili
  • 2 msk fisksås

Mangoslaw

  • 2 st mango, omogen
  • 1 st morot
  • 1 st liten rödlök (tunt skivad)
  • 2 msk färsk mynta (grovhackad)
  • 2 msk färsk koriander (grovhackad)
  • alfagroddar
  • 600 g ryggbiff/ enkelbiff av nöt
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Gör vinägretten genom att koka upp vinäger, citrongräs och socker i en kastrull. Låt koka och reducera till hälften återstår. Sila och kasta bort citrongräset. Blanda med resten av ingredienserna och ställ i kylen tills du ska använda den.
  2. Gör mangoslaw. Strimla mango och morot fint, tänkt tändstickor. Skala och strimla löken. Blanda allt med grovhackad mynta och koriander. Toppa med groddar och ställ i kylen till den ska ätas.
  3. Krydda köttet med salt och peppar och grilla tills det fått fin färg och låt sen grilla indirekt tills den blir vackert rödrosa.
  4. Häll ¾ av vinägretten över slawen och blanda väl. Sprid ut slawen på ett fat och lägg på köttet. Ringla över resten av vinägretten.
  5. Servera och njut!

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem