Yakiniku
377.4
Yakiniku
recipe
City Gross
25 min

Yakiniku

Ingredienser

Teriyakisås

  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk torkad ingefära
  • 1 msk maizena

Teriyakisås

  • 4 dl ris

Teriyakisås

  • 500 g nötkött
  • smör till stekning

Teriyakisås

  • 0.5 st romansallad
  • 1 st rödlök
  • 150 g morötter

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna (utom maizenaredning) till teriyakisåsen i en kastrull och låt koka upp så att socker och honung löser sig. Låt sjuda på svag värme en liten stund och höj därefter värmen lite och blanda i maizenaredning under omrörning. Ta lite i taget till lagom konsistens, blir den för tjock, späd med lite vatten.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla köttet fint, stek det snabbt på hög värme i smör. Lägg på en tallrik.
  4. Strimla romansallad och rödlök. Skala och strimla morötterna. Stek lök och morötter snabbt. Rör i det stekta köttet och häll på såsen. Rör i salladen precis innan servering.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem