
Grillad ryggbiff med potatis och vårig sallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 2 msk olivolja
- 0.5 st citron, saften
- 0.5 st färsk oregano
- salt
- svartpeppar
- 250 g knippe sparris
- 1 st silverlök
- 0.5 st färsk oregano
- 250 g cocktailtomater
- 70 g salladsmix
- 3 msk olivolja
- 0.5 st citron, saften
- salt
- svartpeppar
- 60 g lagrad hårdost
- 500 g ryggbiff
- 1 st citron
Gör så här
- Tvätta och koka potatisen mjuk. Blanda olivolja, pressad citronsaft, hackad oregano och slå över den varma potatisen vid servering. Avsluta med salt och peppar.
- Skiva sparrisen i sneda tunna skivor. Skal och skiva även silverlöken tunt. Använd gärna en grönsakskärare. Hacka oregano , dela tomaterna och blanda med mixsalladen. Slå på olivolja , pressa över citronen. Blanda och lägg upp på ett fat. Hyvla över parmesan.
- Grilla ryggbiffen på grillen eller stek den i en varm stekpanna ca 3 min på varje sida.Dela citronen i två och grilla eller stek den ca 3 -4 min.
- Servera ryggbiffen med salladen och potatisen och pressa grillad citron över biffen.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna