Kalops på högrev med rostad rödbetssalladKalops på högrev med rostad rödbetssalladKalops på högrev med rostad rödbetssalladCook Time: Yield: 4Ingredients:högrevmoröttergul löksmör till stekningkalvfondlagerbladkryddpepparkornvetemjölvattensaltvitpepparrödbetoroljasaltrödlökäpplegräslökvalnötterbabyspenatInstructions:
  1. Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
  2. Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
  3. Bryn köttet i smör i en gryta.
  4. Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  5. Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt salt och vitpeppar efter smak.
  6. Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.
  7. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt och peppar.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Tvätta rödbetorna noga eller skala dem. Klyfta och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Rosta i ugn ca 30 min.

10. Skala och klyfta löken, dela äpple i klyftor. När rödbetorna rostat i 30 min lägg in äpple och lök tillsammans med rödbetorna. Laga i ca 10 min till.

11. Toppa med klippt gräslök, lätt krossade valnötter och spenat.

12. Servera.

Kalops på högrev med rostad rödbetssallad
recipe
City Gross
180 min

Kalops på högrev med rostad rödbetssallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 200 g morötter
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 2 msk kalvfond
  • 2 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 kg rödbetor
  • olja
  • salt
  • 1 st rödlök
  • 2 st äpple
  • 20 g gräslök
  • 50 g valnötter
  • 70 g babyspenat

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
  2. Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
  3. Bryn köttet i smör i en gryta.
  4. Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  5. Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt salt och vitpeppar efter smak.
  6. Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.
  7. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt och peppar.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Tvätta rödbetorna noga eller skala dem. Klyfta och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Rosta i ugn ca 30 min.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem