
Kalops på högrev med rostad rödbetssallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg högrev
- 200 g morötter
- 1 st gul lök
- smör till stekning
- 2 msk kalvfond
- 2 st lagerblad
- 10 st kryddpepparkorn
- 2 msk vetemjöl
- 1 liter vatten
- salt
- vitpeppar
- 1 kg rödbetor
- olja
- salt
- 1 st rödlök
- 2 st äpple
- 20 g gräslök
- 50 g valnötter
- 70 g babyspenat
Gör så här
- Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
- Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
- Bryn köttet i smör i en gryta.
- Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
- Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt salt och vitpeppar efter smak.
- Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.
- Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta rödbetorna noga eller skala dem. Klyfta och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Rosta i ugn ca 30 min.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna