Koreansk bbqKoreansk bbqKoreansk bbqCook Time: Yield: 4Ingredients:ingefäravitlöksklyftorneutral oljastjärnanissvartpepparjapansk sojavattenrisvinägerspenatalfagroddarrisvinägersockerhackad korianderhackad röd chilihackade cashewnötteräggnudlarhängmörad entrecoteknippe salladslökshiitakeenokikimchikorianderInstructions:
  1. Förbered grillen. Om du inte har en koreansk grill med ränna kan du grilla allt på din vanliga grill på direkt värme.
  2. Gör nu såser och sallad. Skala och skiva ingefära och vitlök. Stek dem i olja tillsammans med stjärnanis utan att de tar färg i ett par minuter. Dra av från plattan och rör i svartpeppar, soja, vatten och vinäger. Låt stå tills den svalnat och blanda sen samman med grovt hackad spenat och groddar.
  3. Rör samman cashewsåsen.
  4. Lägg äggen i kallt vatten, när vattnet kokar ta tiden på 5 min. Skölj sen i kallt vatten.
  5. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  6. Skiva köttet så tunt du kan. Grilla lök, svamp, och kött. Om du har en koreansk grill med ränna kan du koka en del av svampen, salladslöken, äggen och koriandern i den.
  7. Servera med nudlar, sallad, sås, kimchi och koriander.
Koreansk bbq
recipe
City Gross
60 min

Koreansk bbq

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Spenat & Groddsallad

  • 20 g ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 msk neutral olja
  • 2 st stjärnanis
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 msk japansk soja
  • 4 msk vatten
  • 0.5 tsk risvinäger
  • 150 g spenat
  • 100 g alfagroddar

Cashewsås

  • 0.5 dl risvinäger
  • 0.5 dl socker
  • 2 msk hackad koriander
  • 1 tsk hackad röd chili
  • 1 msk hackade cashewnötter
  • 4 st ägg
  • 250 g nudlar
  • 600 g hängmörad entrecote
  • 1 st knippe salladslök
  • 150 g shiitake
  • 150 g enoki
  • 1 burk kimchi
  • 30 g koriander

Gör så här

  1. Förbered grillen. Om du inte har en koreansk grill med ränna kan du grilla allt på din vanliga grill på direkt värme.
  2. Gör nu såser och sallad. Skala och skiva ingefära och vitlök. Stek dem i olja tillsammans med stjärnanis utan att de tar färg i ett par minuter. Dra av från plattan och rör i svartpeppar, soja, vatten och vinäger. Låt stå tills den svalnat och blanda sen samman med grovt hackad spenat och groddar.
  3. Rör samman cashewsåsen.
  4. Lägg äggen i kallt vatten, när vattnet kokar ta tiden på 5 min. Skölj sen i kallt vatten.
  5. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  6. Skiva köttet så tunt du kan. Grilla lök, svamp, och kött. Om du har en koreansk grill med ränna kan du koka en del av svampen, salladslöken, äggen och koriandern i den.
  7. Servera med nudlar, sallad, sås, kimchi och koriander.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem