Aktuellt

Alla barn har rätt till hjälp i krig och katastrofer

Vi kommer aktivt fortsätta arbeta tillsammans med Rädda Barnen under hela 2022 för att bidra till Rädda Barnens arbete. Barnen i Ukraina är i desperat behov av hjälp. Tusentals familjer flyr från huvudstaden Kiev och många barn är oroliga och rädda. Barn och familjer som tvingas fly behöver hjälp med tak över huvudet, mat och rent vatten. Rädda Barnen är på plats i landet och gör allt vi kan för barnen. Din hjälp behövs nu!

I mars går din pantgåva och donation till Rädda Barnens insatser för ukrainska barn och familjer.

Rädda Barnen har varit på plats i östra Ukraina sedan 2014. Här är några exempel på vad dem gjort hittills:

  • Delat ut varma kläder och skydd mot vinterkylan
  • Delat ut hygienartiklar
  • Delat ut ekonomiskt bidrag till mat, hyra och medicin
  • Sett till att barn får tillgång till trygg och bra skolundervisning
  • Samarbetat med skolor och lokala myndigheter för att hjälpa barn bearbeta hemska upplevelser från konflikt och våld

Med din hjälp kan vi göra skillnad för fler barn. Tack!

Gå till vår insamling

Stolt huvudpartner till Rädda Barnen

Vi är sedan 2021 huvudpartner till Rädda Barnen, för att stötta deras långsiktiga och hållbara arbete för att göra skillnad i barns liv, varje dag. Rädda Barnen är världens största självständiga barnrättsorganisation, vilket gör att de kan agera där de gör mest nytta för barn – i Sverige och som en del av det globala Save the Children i över 120 andra länder världen över. Som huvudpartner till Rädda Barnen stöttar vi en verksamhet som alltid arbetar där det gör mest nytta för barn, stödet kan med andra ord komma att användas till insatser inom bland annat utbildning, hälsa, trygghet och katastrofer.

Initiativ

Med start i november 2021 kommer gåvoknappen på City Gross pantmaskiner bytas ut och panten kan skänkas till Rädda Barnens verksamhet, vilket möjliggör för kunder att göra skillnad för barns bästa i sin vardag. Samtliga butiker kommer att sälja Pippi-armband för att stötta flickor på flykt genom kampanjen Pippi of Today (som Rädda Barnen driver ihop med Astrid Lindgren Aktiebolag). Under julen 2021 gick det på flera sätt, både i våra butiker och digitalt, att vara med att bidra till en bättre framtid för världens barn.

Radda_barnen_jul_2022.jpg

Varnings ikonAnslutningsproblem