Just nu visas inte korrekt pris på en del av våra kampanjvaror, felsökning pågår. Lägger du en kampanjvara i varukorgen får du korrekt pris. Kontakta kundservice för frågor på tel. 0771 – 23 24 25 eller på mail: kundservice@citygross.se

Historia

Året är 1922. Hjalmar Branting är statsminister, Greta Garbo debuterar på vita duken och Mikael Bergendahl grundar det som ska komma att bli BergendahlsGruppen. Då en agentur för margarinbolaget Svea, som småningom utökar sitt erbjudande med ost, mjöl, kaffe, konserver, konfektyrer och kryddor. Ungefär 20 år senare kommer sonen Sixten sina första kliv in företaget och de ändrar då namn till det mycket passande Bergendahls & Son. 

När Sixten tio år senare tar över företaget börjar utvecklingen från special till fullsortimentsgrossist
Sixten driver Bergendahls & Son i flera år och under hans ledning kommer Bergendahls att utöka sitt sortiment med bland annat färskvaror; så småningom kommer man även driva både parti- och detaljhandeln.

Det är under 80-talet som våra nuvarande ägare tar över. Sixtens enda barn Elisabeth och hennes man Spiros bestämmer sig för att säga upp sig från sina jobb för att gå in helhjärtat i företaget. Paret tar med sig ett nytt sätt att tänka och en djärvhet som kommer forma oss till det vi är idag.

Det historiska ögonblicket sker år 1993. Då öppnar City Gross Hyllinge. Det är startskottet för hela konceptet. Efter det kommer butiker formas in i det nya konceptet och snart har City Gross växt sig till den stora koncern den ser ut nu.

Med våra ägare i spetsen har vi alltid tagit modiga beslut, som har visat sig vara bra för oss. Vi vill utmana på marknaden och det har visat sig i många projekt. Till exempel var vi de första i Sverige som erbjöd hemkörning, med Mat och Mera. Och detta redan på 90-talet!

Hur ser det ut idag?

Bergendahls ägs till 100 % av familjen. Idag arbetar även fjärde generationen på företaget. Nyfikenheten och djärvheten präglar fortfarande företaget, det märks i utvecklingen. Men viktigast av allt är engagemanget och arbetet för att se till så att du som kund alltid har en bra upplevelse hos oss. 

Varnings ikonAnslutningsproblem