Meny
Se om vi kan leverera till dig

House brands

Många tror att det här med House brands är något nytt. Tvärtom, det har funnits i mer än hundra år. Det började med att duktiga köpmän ville sälja en bra produkt under eget namn. Man tänkte inte så mycket på varumärket utan snarare på att kunna sälja en produkt med bra kvalitet till ett bra pris. Det fick deras kunder att bli nöjda och komma tillbaka.

Våra House brands
City Gross vågar vara annorlunda och därför har vi valt att kalla våra House brands för Favorit och Budget.

- Favorit – Kvalitet ska inte kosta mer.
- Budget – Vårt lägsta pris.

Vill kunderna ha alla dessa produkter?
Svaret är ett entydigt ja. Undersökningar visar nämligen att:
- 86% är positiva till butikens varumärken
- Kvinnor är mer positiva än män
- Yngre är mer positiva än äldre
- Inköpsansvarig i hushållet är mer positiv

Framtidens kunder är alltså ännu mer positiva
Samtidigt tycker de att:
- Produkterna bidrar till lägre priser och ökad konkurrens
- De är billigare än märkesvaran
- Konsumenterna får större valfrihet

Vilka kategorier ska vi jobba inom?
Svaret är "de flesta" och vi har redan börjat. Det vi på City Gross är mest kända för är vårt svenska, butiksstyckade kött. Vissa kategorier är enklare att börja med – t ex papper där vårt Favorit-papper redan blivit en succé. Färskvaror är ett stort område där vi redan har kött och mer på väg. Sallader har vi börjat med och det kommer mera. Successivt kommer vi att jobba oss igenom alla kategorier och utvärdera var vi kan erbjuda dig en vara som är av samma kvalitet som marknadsledaren men till ett lägre pris. Vi kommer inte att ge oss in i kategorier som t ex tobak.

Hur säkerställer vi rätt kvalitet?
Våra House brands ska ha likvärdig eller bättre kvalitet jämfört med målprodukten i kategorin. Därför använder vi oss av våra duktiga inköpare som har ett nära samarbete med producenter över hela världen. Vår kvalitetsavdelning säkerställer att fabrikerna är kvalitetscertifierade och att alla ingredienser är rätt deklarerade och tillåtna i Sverige. För City Gross är det självklart att tänka på miljön. Vi söker därför hela tiden efter leverantörer som delar vår syn och jobbar med Äkta vara så mycket som möjligt. Vi har också slutit ett avtal med Kristianstadsföretaget Synovate som låter kunderna prova våra produkter. Allt för att säkerställa kvaliteten.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner