Meny
Se om vi kan leverera till dig

Hur vi tänker om kött

 

Fortsatt fokus på svenskt kött

City Gross fortsätter som tidigare att erbjuda svenskt kött som är styckat och packat i butiken av våra köttmästare! Det är vi ensamma om bland livsmedelskedjorna i Sverige.

Ny förpackning förlänger hållbarheten

För att höja nivån på vårt utbud av svenskt kött ytterligare en nivå inför vi en ny förpackningsmetod. Det är en vakuumförpackning som kallas skinpack och som ger längre hållbarhet, mörare nötkött, större variation av förpackningsstorlekar och minskat matsvinn i butiken och hemmen. Läs mer om de nya förpackningarna här.

60 miljoner till svenska köttbönder

Sedan 2011 år har vi på City Gross genom den så kallade Lamm- och griskronan skänkt 60 miljoner kronor till svenska lamm- och grisbönder. För varje kilo kött vi köper betalar vi en krona extra. Det kommer vi att fortsätta att göra för att värna om djurhållningstraditionerna i Sverige, de öppna landskapen och arbetstillfällena i jordbruket. Om du vill stödja de svenska bönderna är det alltså på City Gross du ska köpa ditt kött.

Köttmästare till din tjänst

I alla våra butiker har vi köttmästare som styckar och packar kött på plats och som har stor kunskap och erfarenhet att dela med sig av. Ni kan fortsatt få köttet styckat och färsen mald efter era personliga behov direkt i butiken. Dessutom kan köttmästarna ge råd och tips när du ska välja kött till middagen.

Guidar dig till rätt val

Vid varje köttprodukt kommer du att hitta en kvalitetsguide. Fyra cirklar visar hur väl varje produkt lever upp till djurhållning, miljöpåverkan, mörhet och om det är butiksstyckat eller inte. Då kan var och en själv besluta vad som är viktigt för dem när de väljer kött.

Mer att välja på i köttdisken

För att möta efterfrågan och den brist som finns på svenskt kött adderar vi nu ett sortiment med noga utvalt kött från andra delar av världen. Men vi kommer att ha lika mycket svenskt kött som tidigare i kylarna och våra köttmästare kommer fortsatt att stycka och packa det svenska köttet på plats i butikerna. Det förändras inte.

Varför gör vi den här förändringen?

Vi har under perioder haft brist på svenskt kött i våra butiker och ser det importerade köttet som ett komplement. Enligt statistik från jordbruksverket är idag endast 53% av allt nötkött som vi i Sverige äter producerat i Sverige. För fläskkött ligger den siffran på 70%. Dessutom äter allt fler svenskar lamm vilket vi inte har jämn tillgång till året om i Sverige. Vi klarade helt enkelt inte av att möta efterfrågan med enbart det svenska köttet.

Våra kunder efterfrågar ett bredare stortiment

Många av våra kunder efterfrågar fler prisalternativ vilket vi inte kunnat tillgodose med det svenska utbudet. Dessutom har vi kunder som efterfrågar högkvalitativt importerat kött från exempelvis Australien.

Noga utvalt från världen

Det kött som vi har valt att importera kommer från Danmark, Irland, Nya Zeeland, Australien och Brasilien. Allt är noga utvalt med höga krav på spårbarhet, djurhållning och antibiotikaanvändning.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner