Meny
Se om vi kan leverera till dig

Miljö & kvalitet

Miljöfrågorna berör oss alla och det blir allt påtagligare att vi måste agera snabbt och med kraft. Klimatutvecklingen är i fokus men vi möts även av rapporter om hotade arter och ekosystem som kollapsar. På City Gross vill vi göra allt som står i vår makt för att minska vår miljöpåverkan. Det betyder också att vi strävar efter att underlätta för dig som kund att göra bra miljöval.

ECO-driving och 100 % fyllnadsgrad
Vi tycker det är oansvarigt att köra "tomt" och eftersträvar alltid 100 % fyllnadsgrad i våra lastbilar för att minimera påverkan på miljön under transport av varor till och från våra butiker. Det kan bland annat innebära att vi kör både kalla och varma varor med samma lastbil. Våra chaufförer är dessutom utbildade i ECO-driving för att ytterligare minska åverkan på vår vackra natur.

Viktig information om kemiska produkter som vi säljer
Vi är måna om att våra kunder och all butikspersonal ska känna sig trygga med de varor vi säljer. När det gäller märkningspliktiga kemiska produkter som har en eller flera farosymboler har vi en länk till en databank. Där kan du som kund eller personal enkelt leta upp säkerhetsdatablad för den produkt som du har frågor kring - och få svar.

Säkerhetsbladet

Säkerhetsdatabladet innehåller bland annat uppgifter om produktens miljö- och hälsofarliga egenskaper, hur den ska hanteras och lagras, åtgärder vid spill eller olycka och hur avfallet ska tas om hand. Allt för att du som kund ska känna dig säker med produkten. Alla märkningspliktiga kemiska produkter är sökbara både på leverantör och på produktnamn.

Sök säkerhetsdatablad

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner