Vi på City Gross värnar om ekologisk mat och hållbart tänkande. Hos hittar du därför ett stort och brett utbud av ekologiska produkter, både i våra fysiska butiker och i vår digitala butik. Att välja ekologiskt och rättvisemärkt är viktigt för ett hållbart jordbruk och goda arbetsförhållanden – något som är helt naturligt för oss att jobba för. För att göra ett aktivt val när du handlar syns märkningarna tydligt.

Längre ner på sidan kan du se våra produkter och läsa om våra märkningar, våra samarbeten och vår hållbarhetsrapport.

Kolla in våra ekologiska varor

Bara gröna bananer

På City Gross är vi stolta över att kunna erbjuda ett brett utbud av ekologiska och miljömärkta varor. Hör du till dem som gärna väljer ekologiskt och miljömärkt så kan du hålla utkik efter, i första hand, dessa märkningar:

Vill du veta mer om olika märkningar, inte bara de som rör ekologiskt och miljömärkt, så kan du gå in under Märkningar. Där hittar du en översiktlig sammanställning över de vanligaste märkningarna. Med denna sammanställning hoppas vi kunna underlätta för dig att göra medvetna val – oavsett om du föredrar produkter som är ekologiska, etiska, miljömärkta, svenska, glutenfria och/eller har andra värden och egenskaper som är viktiga för dig.

Visste du förresten att på City Gross säljer vi bara ekologiska bananer!

Vi bryr oss om vår omvärld och värnar om människorna och naturen i den, både i ett lokalt och i ett globalt perspektiv. I vår hållbarhetsrapport för 2017/18 kan du läsa om alla de stora förändringar vi på City Gross har gjort för att minska svinn i våra butiker, ändra våra transporters påverkan på miljön samt vår övergång till digitala kvitton och mycket mer.

Vi är stolta men aldrig helt nöjda. Vårt arbete för att bli än mer hållbara är ständigt pågående – vi kan mer!

LADDA NER HÅLLBARHETSRAPPORTEN

Varnings ikonAnslutningsproblem