Hållbart fiske

På City Gross gör vi allt för att bidra till ett hållbart fiske runt om i världen. När vi antog vår fisk- och skaldjurspolicy i april 2008 var vi först inom dagligvaruhandeln att ta avstånd från att sälja bland annat jätteräkor och ål.

Vår policy har tagits fram med utgångspunkt i Världsnaturfondens (WWF:s) listor med grön-, gul- och rödmarkeringar på olika arter och bestånd. Fisk och skaldjur ska antingen ha grönt eller gult ljus enligt WWF eller vara hållbarhetscertifierad enligt MSC/ASC eller KRAV. Vi ser ständigt till att vara uppdaterade på arter och bestånd och är snabbfotade när bestånden ändrar sig. Det är en viktig kundnytta i att följa dessa listor så att även kommande generationer ska kunna njuta av fisk och skaldjur.

Världsnaturfonden (WWF) stödjer också certifieringarna MSC, ASC och KRAV. Dessa märkningar kan du hitta hos oss på leverantörspackad fisk och skaldjur (både djupfryst och kylt) och även på fiskkonserver. I våra manuella fiskdiskar får vi dock inte använda dessa märkningar eftersom våra fiskavdelningar inte är MSC- eller KRAV-certifierade. Vi kan dock garantera att all fisk och skaldjur som säljs i våra manuella fiskdiskar kommer från hållbara bestånd, är hållbart fiskade med godkända redskap och i rätt säsong – så när du handlar färsk fisk och skaldjur hos oss och när du väljer certifierad fisk och skaldjur är du med och stödjer ett hållbart fiske.

Sommaren 2019 inledde vi ett unikt samarbete med Gårdsfisk i Skättilljunga. Det samarbetet innebär att våra fiskdiskar har kompletterats med hållbart, landuppfödd fisk från Skåne. Det här är något som vi hoppas ska minska risken för utfiskning av världshaven, samtidigt som den svenska landsbygden främjas.

Varnings ikonAnslutningsproblem