Helt fenomenalt med kvitton digitalt (190516)

Fem miljoner meter eller 20 ton papper. Det är vad vi på City Gross sparat sedan förra året då vi införde digitala kvitton i alla butiker. Det betyder att vi halverat vår årsförbrukning av kvitton jämfört med föregående år.

Vi införde digitala kvitton i maj 2018 för att värna om miljön genom att minska pappersförbrukningen. Det innebär att inga kvitton skrivs ut per automatik. Istället får du som kund själv välja om kvittot ska skrivas ut vid varje köp, antingen via en knapp på touch-skärmen när köpet är avslutat i självscanningen eller genom att svara ”ja” i en manuell kassa när personalen frågar om du vill ha ett utskrivet kvitto.

Lösningen är särskilt viktig eftersom de allra flesta inte sparar sina kvitton och många utskrifter blir till och med kvar i butikerna. Med den gamla metoden skrevs under ett år cirka 40 ton kvitton ut i våra butiker. Genom förändringen har vi alltså tillsammans halverat denna förbrukning.

– Genom digitala kvittona får du som kund enklare ordning och reda på kvitton och det är lätt att hitta dem när de behövs, exempelvis vid en reklamation. PRIO-kundernas kvitton sparas automatiskt i appen. Detta är en modernisering som snart är standard för alla butiker och affärer, berättar Henrik Weiden som är marknadsansvarig på City Gross.

Digitala kvitton är bara en del av vår modernisering. De ligger dessutom helt i linje med vårt hållbarhetsarbete som genomsyrar allt vi gör, från bättre transporter till olika initiativ som ska minska mastvinnet.

Våra senaste nyheter

Varnings ikonAnslutningsproblem