Premiär för våra egna, färska färdigrätter! (190916)

Nu lanserar vi femton kylda färdigrätter under våra egna varumärken Favorit och Favorit Finfina. Färdigrätterna finnas att köpa i samtliga City Gross-butiker och är perfekta till lunch – eller varför inte en snabb och riktigt god middag?

Intresset för färdiga måltidslösningar växer och hela 95 procent av svenskarna har någon gång ätit en färdigrätt, det visar en enkät som vi låtit göra genom undersökningsföretaget Sifo.

– Färdiga måltider har tagits emot väl av konsumenter och tillväxten har länge varit konstant. Det är en stor efterfrågan som vi vill bemöta, säger Cecilia Nilsson, chef för egna märkesvaror hos Bergendahls Food som driver City Gross.

Hos Favorit finns två nya serier färdigrätter med något som passar alla. Den första serien fokuserar på husmanskost och är klassikerna korv stroganoff med ris, köttbullar med potatismos och pannbiff med lök men också rätter med inspiration från andra kök i världen som t ex pasta bolognese, kyckling i röd curry och chicken tikka masala. Dessutom finns även ett vegetariskt alternativ i form av en matig linsgryta.

– I serien med färdigmat från hela världen har vi stor variation, både traditionella svenska klassiker och rätter som är lite nyare i vår måltidstradition, säger Cecilia.

Den andra serien är kylda pastarätter, gjorda av högsta kvalitet, helt på färska råvaror och utan några konserveringsmedel eller tillsatser. Rätter lagade från grunden som ger en fantastisk smak av hemlagat på bara tre minuter.

– Vi har haft stort fokus på att pastarätterna ska ha en riktigt genuin, italiensk prägel. Snabbt och smidigt ska det vara, men framför allt riktigt gott!

Slutligen har Favorit Finfina kompletterats med surdegspizzor som handbakats i Italien med endast de bästa av råvaror.

Läs mer om våra färska färdigrätter »

Våra senaste nyheter

Varnings ikonAnslutningsproblem