Vår nya storsatsning på hälsa (200120)

Storsatsning på hälsa

Hösten 2019 påbörjades en omfattande och långsiktig hälsosatsning i alla våra butiker. Satsningen innebär dels en intern utbildning för våra medarbetare, men också en vägledning i butikerna för att underlätta för dig som kund att göra mer hälsomedvetna val när du handlar. Satsningen är ett samarbete med kostrådcentret Livsviktigt som också ger kostnadsfri rådgivning via en ny chatt på här på sajten.

– Hälsa blir allt viktigare för våra kunder och medarbetare, samtidigt kan det vara svårt att göra medvetna val i matbutiken. Vi vill förenkla vardagen men också väcka tankeställningar utan att ge några direkta pekpinnar, säger Carola Grahn, projektansvarig för hälsosatsningen.

Medarbetarna i våra butiker har genomgått en utbildning under ledning av kostrådgivare från Livsviktigt med fokus på att öka kunskapen om sambandet mellan mat och hälsa. Medarbetarna har även fått konkreta tips om saker att tänka på vid val av varor och hur en förpacknings innehållsförteckning och näringstabell ska läsas. De har även fått kunskap kring vad man kan tänka på om man vill ändra sina olika intag av socker, fett och fibrer.

Samarbetet med Livsviktigt innebär även en vägledning i butikerna som under hösten 2019 började bli synlig för dig som kund. På hyllkanterna sitter bland annat små skyltar med texten ”Ett enkelt val” för att vägleda till varor som innehåller mindre socker och/eller fett samt produkter med mer fibrer än motsvarande varor.

Våra senaste nyheter

Varnings ikonAnslutningsproblem