Det bästa ur varje säsong!

Alla pratar om vikten av att leva i nuet. Vi tycker det är minst lika viktigt att äta i nuet. När vi väljer mat efter säsong blir det nämligen godare, billigare och bättre för miljön. Att äta i nuet är alltså att äta mat när den är som bäst. Som primörer på våren, färskpotatis till midsommar, rotfrukter i augusti och svenska äpplen – hela vintern.

På så vis kan vi njuta av färskare råvaror och färre långa transporter som påverkar miljön.  Det betyder också att du väljer mat när det finns som mest av råvaran och därför kommer den också vara mycket lägre i pris. Vi vill göra det enklare för alla att äta i nuet. Därför fyller vi våra frukt- och grönsaksdiskar med säsongens bästa råvaror, alltid närodlade och till riktigt bra priser. 

Riktigt schyssta bananer!

Vi vill göra världen lite bättre, banan för banan! Därför tog vi ett beslut för längesedan att enbart sälja ekologiska bananer i våra butiker. Så när du handlar bananer på City Gross behöver du aldrig oroa dig över om du har gjort ett miljömedvetet val. Det beslutet har vi redan tagit åt dig. Det enda du behöver bestämma är om du vill ha EU-ekologiska bananer i lösvikt eller KRAV och Fairtrade-märkta i påse. Riktigt schysst, eller hur!

Bollo Premium

Är du en riktig frukt och grönt-gourmet? Du söker något annat som tilltalar din smakpalett mer, det bästa av det bästa. Låt oss presentera Bollo, ett spanskt varumärke med bara det bästa bland frukt och grönt. Här hittar du lång erfarenhet, hållbara rutiner och ett märke med egen fröbank. Börjar det mer låta som din melodi? Vad säger du om vi berättar att allt dessutom odlats i gynnsamma klimat? Ja… Vi tänkte väl det!  

Varnings ikonAnslutningsproblem