Fråga din lokala köttmästare – som i en riktig köttbutik

Vi tycker att filosofin bakom en riktigt klassisk köttbutik passar lika bra för en stormarknad. Därför har vi köttmästare i alla våra butiker som styckar vårt svenska kött på plats. Våra köttmästare finns även tillgängliga för dig så du ska kunna få råd om vilket kött som passar just dig och hur det bäst tillagas.  

På City Gross värnar vi om våra svenska bönder.
Läs längre ner om hur vi bidrar till en trygg framtid för våra svenska uppfödare.

” Ett sätt att snabba på processen och få fläsket riktigt saftigt och mört är att koka det innan grillningen.
Gärna i vatten som fått smak av äppelmust eller vin.”

Svenskt kött-märkningen

När du handlar i vår butik ska du enkelt kunna göra medvetna val. Därför samarbetar vi med Svenskt kött för att se till så vårt svenska kött är behandlat med den omsorg som det förtjänar. Så när du håller ett kött från City Gross i handen, med Svenskt kött-märkningen, då vet du att djuret är fött, uppfött, slaktat, förädlat och förpackat i Sverige. Ett riktigt svenskt kött – helt enkelt.

Våra förpackningar

För att kunna erbjuda en längre hållbarhet på köttet har vi infört en ny förpackningsmetod. Den heter Skinpack och innebär att allt svenskt kött som styckas i City Gross-butikerna vakuumförpackas. Detta gör vi för att bidra till ett mer hållbart Sverige. Hur tänker vi då? Jo, ett vakuumförpackat kött får en längre hållbarhet. 

Alltså betyder det att du kan minska matsvinnet hemma samtidigt och samtidigt bunkra upp med mer. Dessutom är förpackningarna enkla att återvinna och tar upp mindre plats.

Är det något du undrar över eller vill veta mer om våra nya förpackningar, fråga våra kunniga köttmästare.

Kött när det är som bäst

Vi älskar svenskt kött! Men mattrender och helgtraditioner har gjort att tillgången på svenskt kött inte möter vår stora efterfrågan. Därför har vi valt att stötta upp vårt breda sortiment av svenskt kött, med ett mindre utbud importerat kött. På så vis kommer vi kunna fortsätta erbjuda dig som handlar hos oss mer valmöjligheter, flera prisalternativ och delikatesser. Till exempel kommer vi kunna sälja lamm, året om!

Vårt fokus har alltid legat på att leverera bra kött, det kommer vi inte att kompromissa med.  Så att kunna erbjuda premiumprodukter som svenskt butiksstyckat kött och riktigt högkvalitativa produkter som till exempel som Aberdeen-kött från Australien, är för oss självklart. 

Gris- och Lammkronan

Att stötta våra svenska bönder tycker vi är en självklarhet. Därför valde vi att starta upp Griskronan, ett initiativ för att bättra ekonomin hos våra svenska grisuppfödare och säkra leveransen av svenskt kvalitetskött även i framtiden. Initiativet blev så uppskattat att vi inte långt efter även valde att starta upp Lammkronan. 

Vad är då Gris- och Lammkronan undrar du.
Gris- och Lammkronan innebär att för varje kilo svenskt kött vi köper in, betalar vi uppfödaren 1 krona extra. 

Det här är vårt projekt för att försäkra god djurhållning och trygga våra bönders verksamhet. Just därför drar vi kronan från vår egen marginal. Alltså påverkar det inte alls priset för dig som kund. Vi vill göra bra på lång sikt. Därför är initiativ som dessa viktiga för oss. Men även för dig som kund, då du ska kunna känna dig trygg när du handlar ditt kött i disken på City Gross. 

Varnings ikonAnslutningsproblem