Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.

Möt Sara - vår matkreatör

Vem är det som gör alla City Gross recept i våra färdiga matkassar och de som du ser på våra sociala kanaler? Jo, Sara Ekman och i tio år har hon delat med sig av sin matglädje hos City Gross och nu ska du få lära känna henne ännu mer. Det kommer bli gott, hemtrevligt och lite knasigt!

"Min matfilosofi är att få dig att laga rolig, enkel och inspirerade vardagsmat. Det behöver inte vara så krångligt att hitta matglädje och att laga mat är inte alls svårt. Mitt Matmåtto är: fastna inte i gamla recept och invanda mönster, våga prova nytt, våga utmana och experimentera!"

Sylta och Pickla

Spara sensommaren på en burk och ta fram i höst när vardagsmiddagen behöver lite extra kärlek.

Se recept för att göra egen sylt

 

Se recept för att göra inläggningar

Smarta och enkla recept

Krångla inte till det i vardagen, är mitt bästa tips. Det finns genvägar som är goda och här hittar du alla mina bästa recept till vardagsräddande mat.

Se recepten

Långkok och grytor

Finns det något bättre än en god gryta? Det blir mycket – både till stora familjen och till matlådan för jobbet några dagar framåt. Kolla in receptet på denna goda gryta med lax, torsk, äpple och fänkål.

Se recept

TREND

Tittar man på restaurangutbudet i Malmö är det wraps man ska äta. Vet inte om detta är så talande dock. Vegetariskt: vi är allt mer benägna att byta ut köttet inte bara i vardagsmaten utan även till finmaten, när vi äter ute. Prova nya råvaror och grönsaker: vår nyfikenhet blir bara större och större. Vi vill bli överraskade. När- och härodlat, större än någonsin. Nu när det varit en hemmasommar har gårdsbutikerna och de lokala odlarna jublat. Konsumenterna också. Asiatiskt: alltid stort om jag får bestämma. Älskar det asiatiska köket och kan inte få nog av japansk street food, wontons, baozi och nudlar i alla dess former.

Kantarellmacka med picklade lingon

Skogens guld tittar fram och lingonen glittrar rött på marken. Prova min goda kantarellmacka.

Se receptet

INSPIRATION

Läser en massa och frossar i instagram-mat. Det finns många fina konton att följa och hämta inspiration ifrån. Mina tonåringar har inspirerat mig att följa flera olika youtubers som Binging with Babish. Att laga mat tematiskt är otroligt kul. Det kan vara teman allt ifrån enkelt italiensk till mat hämtat från någon tv-serie. Sen är det asiatiska köket en outsinlig källa att ösa ur.

KORT OM MIG

Bor: Gamla Väster i Malmö

Gör: Matkreatör på City Gross

Familj: Man och tre barn i åldrarna 21, 16 och 11

Intressen: Allt som rör mat, färg och form. Älskar att prova nya rätter och dyka ner i olika kök. Är en loppisentusiast och letar ständigt efter fyndet och klänningen med rätta mönstret. Lagar mycket mat utomhus och tältar med familjen.

Favoritmat: Det asiatiska köket återvänder jag alltid till och nu är regionen Szechuan i fokus hemma hos mig. Till vardags tackar jag aldrig nej till en god risotto.

Varnings ikonAnslutningsproblem