Möt Sara - vår matkreatör
Vem är det som gör alla City Gross recept i våra färdiga matkassar och de som du ser på våra sociala kanaler? Jo, Sara Ekman och i tio år har hon delat med sig av sin matglädje hos City Gross och nu ska du få lära känna henne ännu mer. Det kommer bli gott, hemtrevligt och lite knasigt!
Pepparkaksmuffins med dumlefluff
"Är du igång med julstöket och julbaket? Jag har börjat för fullt, så i mitt kök luktar det härligt juligt. Det är det gamla vanliga klassiska som jag blandar med nya härliga smaker. Jag har gjort en mängd smarriga recept både till julbordet, julmyset och julfrukosten. Varför inte baka ett dadelbröd i form av en krans? Det är supergott att servera med lite smör och en god lagrad hårdost på adventsmorgonen. Eller är du kanske sugen på att knapra på ett fröknäcke med gravad lax och en god rödkålssallad på toppen? Min egen favorit är Rösti a la Jansson. För nu är det fritt fram att sätta tänderna i en Jansson när du än önskar. Så spana nu in alla fina recept och sätt igång med ditt julstök! "
Perfekta recept till glöggfikan
Saffransbullar med vit choklad
Baka väldoftande saffransbullar, lussekatter eller lussebullar. Här är ett av mina bästa recept, saffransbullar med vit choklad.
Pepparkakscheesecake
Blir du snällare av pepparkakor? Det lämnar jag osagt, men gott är det och mitt bästa recept på pepparkakscheesecake hittar du här.
Planera för en mysigare jul
Första adventsveckan:
Nu ska du grundplanerna, grovstäda och börja nedräkningen. Sätt igång julbaket, gör ätbara julklappar, köp julklappar, planera maten och börja laga mat. Mycket av julmaten kan frysas in.
Andra adventsveckan:
Storhandla, fortsätt laga julmaten, julbaka, kolla tomtekläderna håller de i år också?, slå in julklappar, mys med en bra bok och låt julstämningen sjunka in.
Tredje adventsveckan:
Drick mer glögg, välj en gran, gör julgodis, baka ett gott julbröd att lägga i frysen. Fjärde adventsveckan: Grava laxen, lägg in snabbsill, finstäda och slappa.
Fjärde adventsveckan:
Grava laxen, lägg in snabbsill, finstäda och slappa.
Sylta
Spara sensommaren på en burk och ta fram i höst när vardagsmiddagen behöver lite extra kärlek.
Smarta och enkla recept
Krångla inte till det i vardagen, är mitt bästa tips. Det finns genvägar som är goda och här hittar du alla mina bästa recept till vardagsräddande mat.
Långkok och grytor
Finns det något bättre än en god gryta? Det blir mycket – både till stora familjen och till matlådan för jobbet några dagar framåt. Vad sägs om gryta med lax, torsk, äpple och fänkål?
TREND
Tittar man på restaurangutbudet i Malmö är det wraps man ska äta. Vet inte om detta är så talande dock. Vegetariskt: vi är allt mer benägna att byta ut köttet inte bara i vardagsmaten utan även till finmaten, när vi äter ute. Prova nya råvaror och grönsaker: vår nyfikenhet blir bara större och större. Vi vill bli överraskade. När- och härodlat, större än någonsin. Nu när det varit en hemmasommar har gårdsbutikerna och de lokala odlarna jublat. Konsumenterna också. Asiatiskt: alltid stort om jag får bestämma. Älskar det asiatiska köket och kan inte få nog av japansk street food, wontons, baozi och nudlar i alla dess former.
Kantarellmacka med picklade lingon
Skogens guld tittar fram och lingonen glittrar rött på marken. Prova min goda kantarellmacka.
Mina knasiga kanelbullerecept
INSPIRATION
Läser en massa och frossar i instagram-mat. Det finns många fina konton att följa och hämta inspiration ifrån. Mina tonåringar har inspirerat mig att följa flera olika youtubers som Binging with Babish. Att laga mat tematiskt är otroligt kul. Det kan vara teman allt ifrån enkelt italiensk till mat hämtat från någon tv-serie. Sen är det asiatiska köket en outsinlig källa att ösa ur.
KORT OM MIG
Bor: Gamla Väster i Malmö
Gör: Matkreatör på City Gross
Familj: Man och tre barn i åldrarna 21, 16 och 11
Intressen: Allt som rör mat, färg och form. Älskar att prova nya rätter och dyka ner i olika kök. Är en loppisentusiast och letar ständigt efter fyndet och klänningen med rätta mönstret. Lagar mycket mat utomhus och tältar med familjen.
Favoritmat: Det asiatiska köket återvänder jag alltid till och nu är regionen Szechuan i fokus hemma hos mig. Till vardags tackar jag aldrig nej till en god risotto.