Hej svensk sommar!

För mig betyder smaken av svensk sommar att vi får ta del av naturens eget skafferi. Jordgubbslanden bär frukt, i jorden är färskpotatisen redo att plockas upp och de blommande träden ger oss fläder, plommon, äpplen och päron. Här har jag samlat alla mina bästa recept på hur du tar vara på de svenska sommarsmakerna. Du hittar recept på olika krämer, drinkar och en fantastisk sommarbowl på svenska primörer. Längre ner på sidan hittar du även några receptfilmer där jag berättar hur du får den svenska sommaren att smaka extra bra.

Ha en underbar sommar!

banner_recept_1000x450.jpg

Missa inte

puff_midsommarrecept_470x400.jpg

Klassiska recept på midsommarfavoriter

Till recepten

puff_egenglass_470x400.jpg

Gör din egen glass

Imponera med en extravagant Unicorn float, gör en härligt syrlig ananasglass eller goda glasskakor.

Se recept

Mina sommarfavoriter

INSPIRATION

Läser en massa och frossar i instagram-mat. Det finns många fina konton att följa och hämta inspiration ifrån. Mina tonåringar har inspirerat mig att följa flera olika youtubers som Binging with Babish. Att laga mat tematiskt är otroligt kul. Det kan vara teman allt ifrån enkelt italiensk till mat hämtat från någon tv-serie. Sen är det asiatiska köket en outsinlig källa att ösa ur.

KORT OM MIG

Bor: Gamla Väster i Malmö

Gör: Matkreatör på City Gross

Familj: Man och tre barn i åldrarna 21, 16 och 11

Intressen: Allt som rör mat, färg och form. Älskar att prova nya rätter och dyka ner i olika kök. Är en loppisentusiast och letar ständigt efter fyndet och klänningen med rätta mönstret. Lagar mycket mat utomhus och tältar med familjen.

Favoritmat: Det asiatiska köket återvänder jag alltid till och nu är regionen Szechuan i fokus hemma hos mig. Till vardags tackar jag aldrig nej till en god risotto.

Varnings ikonAnslutningsproblem