Höst, underbara höst

Nu är det hög tid att ta tillvara på höstens goda äpplen, svampar och rotsaker, ja allt som hör säsongen till. Hur låter det med en mustig gryta, en långsamt tillagad stek eller en krämig päronpaj med sötsalt kolagrädde? Är du sugen på att koka ett eget äppelmos och kanske smaksätta den med något nytt som citrongräs eller kanel? Passar både till morgongröten och steken.

Att jag är vansinnigt förtjust i kinesisk mat är ingen hemlighet. Tänkt dig svenska matsvampar och kroppkakor möter Kina i höstens umamirätt nummer ett! Jag tycker att du ska våga prova baozi, en fluffig bulle fylld med höstens läckraste svamp. Lite pilliga att göra, men när du väl sätter tänderna i din första bulle så lovar jag att det är värt det.

Kolla in mina receptfilmer

Älskade äpplen

apple_1_470x400.jpg

Äppeltoffeepaj med salta mandlar

Till recept

apple_2_470x400.jpg

Äppelmos x 6

Se recept

Med säsongens bästa råvaror

INSPIRATION

Läser en massa och frossar i instagram-mat. Det finns många fina konton att följa och hämta inspiration ifrån. Mina tonåringar har inspirerat mig att följa flera olika youtubers som Binging with Babish. Att laga mat tematiskt är otroligt kul. Det kan vara teman allt ifrån enkelt italiensk till mat hämtat från någon tv-serie. Sen är det asiatiska köket en outsinlig källa att ösa ur.

KORT OM MIG

Bor: Gamla Väster i Malmö

Gör: Matkreatör på City Gross

Familj: Man och tre barn i åldrarna 21, 16 och 11

Intressen: Allt som rör mat, färg och form. Älskar att prova nya rätter och dyka ner i olika kök. Är en loppisentusiast och letar ständigt efter fyndet och klänningen med rätta mönstret. Lagar mycket mat utomhus och tältar med familjen.

Favoritmat: Det asiatiska köket återvänder jag alltid till och nu är regionen Szechuan i fokus hemma hos mig. Till vardags tackar jag aldrig nej till en god risotto.

Varnings ikonAnslutningsproblem