Möt Sara - vår matkreatör

Vem är det som gör alla City Gross recept i våra färdiga matkassar och de som du ser på våra sociala kanaler? Jo, Sara Ekman och i tio år har hon delat med sig av sin matglädje hos City Gross och nu ska du få lära känna henne ännu mer. Det kommer bli gott, hemtrevligt och lite knasigt!

PÅSK

Det bästa med påsken är att den är en högtid utan större krav. Traditionerna i min familj är inte lika bundna utan det går fint att göra lite som man känner. I år ser jag fram emot att träffa vänner ute på en lyxig fika med hembakat. Jag kommer bjuda på en kladdig morotskaka, bountybollar och påskdammsugare. Till det kanske det blir en frisk Bellini. Alla recepten hittar du här på citygross.se. Glad påsk!

Årets påskmeny

"Vackraste påsktårtan som imponerar och som är förvånande enkel att baka: Pavlovakrans med lemoncurd och bär. Jag är otroligt förtjust i plockmat och några av påskens bästa är: picklade devils ägg, omelettrulle med lax, citron & dill, laxrullar med vårsallad och pepparrotskräm samt klassiska påskssnittar. "

10 påsktårtor

Låt påskbordet prydas av en vacker påsktårta. Här finns flera olika sorter att välja mellan. En klassisk pavlova står sig alltid eller släpp loss fantasin med den drömmigaste påsktårtan. Vill du ha en kul tårta att göra med barnen så ska du spana in morotskladdkakan – perfekt för barn att dekorera.

 

Fler recept

Färga ägg

Vem visste att några bitar rödkål kan färga ägg i en vacker blå nyans? Låt skalrester från lök och rödbetor förvandla äggen i olika färger.

 

Läs mer

Mina knasiga kanelbullerecept

Nutellabullar

Se recept

Kanelbullsflingor

Se recept

Jordnötssmörsbullar

Se recept

Kanelbulle Mug Cake

Se recept

KORT OM MIG

Bor: Gamla Väster i Malmö

Gör: Matkreatör på City Gross

Familj: Man och tre barn i åldrarna 21, 16 och 11

Intressen: Allt som rör mat, färg och form. Älskar att prova nya rätter och dyka ner i olika kök. Är en loppisentusiast och letar ständigt efter fyndet och klänningen med rätta mönstret. Lagar mycket mat utomhus och tältar med familjen.

Favoritmat: Det asiatiska köket återvänder jag alltid till och nu är regionen Szechuan i fokus hemma hos mig. Till vardags tackar jag aldrig nej till en god risotto.

Varnings ikonAnslutningsproblem