Små grönkålspajer med gorgonzola
recipe
City Gross
60 min

Små grönkålspajer med gorgonzola

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 2.5 dl kallt vatten
  • 0.5 st purjolök
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 g gorgonzola
  • 1 st rödlök
  • 1 dl pinjenötter (rostade)

Gör så här

  1. Mängd: 6 små pajer eller 1 stor paj
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Kör smör och mjöl i en mixer. Häll i vatten och blanda till en jämn deg. Tryck ut degen i små portionspajformer. Ställ in i kylen i minst 30 minuter så att degen stelnar.
  4. Täck degen noga med folie och förbaka i 10 minuter.
  5. Dela grönkålen i mindre bitar, skär purjolök i strimlor och lägg i pajformarna. Vispa lätt ihop ägg med mjölk. Häll äggstanningen i pajformarna. Skär rödlöken i bitar eller ringar och lägg på.
  6. Grädda pajerna i ca 20 minuter.
  7. Rosta pinjenötterna i en het och torr stekpanna. Ta ut ur ugnen och strö över rostade pinjenötter.

Varnings ikonAnslutningsproblem