Glad påsk!

Äntligen är årets gladaste mathelg här! Fira påsk med inspirerande recept från både det gröna köket, söta och det traditionella. Vi lyfter in vårens härliga smaker till påskbordet och överraskar också med nyheter som påskshakes och drinkar i olika smaksättningar. Och vad vore påsken utan allt det söta? Här hittar du flera goda recept på eget påskgodis och annat gott. Vi önskar vi dig en söt, grön och glad påsk!

Påsktårtor, påskgodis och påskdrinkar

10 påsktårtor

Låt påskbordet prydas av en vacker påsktårta. Här finns flera olika sorter att välja mellan. En klassisk pavlova står sig alltid eller släpp loss fantasin med den drömmigaste påsktårtan. Vill du ha en kul tårta att göra med barnen så ska du spana in morotskladdkakan – perfekt för barn att dekorera.

 

Fler recept

recept_paskmeny_klassisk_huvudratt_845x450.jpg

Påskmenyer

Varför inte förvandla påskbuffén till en trerätters-meny? Det här menyerna är framtagna för att passa dig som vill grilla i påsk eller du kanske vill ha en helt grön och vegetarisk påsk? Eller så kanske du föredrar en utsökt meny med lamm

Färga ägg

Vem visste att några bitar rödkål kan färga ägg i en vacker blå nyans? Låt skalrester från lök och rödbetor förvandla äggen i olika färger.

 

Läs mer

banner_pask_storhandla_1000x450.jpg

Koka ägg

Frågan ”hur vill du ha dina ägg?” kan leda till många diskussioner. En del föredrar löskokta, andra tycker de som ska vara hårdkokta och så finns de som vill ha äggen mer lagom, det vill säga mjukkokta. Här kan du ta del av koktider, recept och tips på hur du lyckas med äggkokningen.

 

Till äggskolan

Varnings ikonAnslutningsproblem