10 drinkar att göra i påsk

Påsken är en tid att njuta av. Ett sätt att få den glada mathögtiden att smaka ännu bättre är att bjuda på en välkomstdrink eller en god cocktail efter påskbuffén. Här är en lista på de bästa drinkarna att servera. Vad sägs om bellini, olika öldrinkar och självklart äggtoddys? Så börja inspireras nu!

Receptbild_drinkar_påsk_french75_475x450px.jpg French 75gul_pil.jpgGillar du champagne? Gillar du gin? Gillar du Frankrike? Då är detta din drink! Denna klassiska champagnedrink blandas med citronjuice, sockerlag och gin. Går också att göra alkoholfri.

Receptbild_drinkar_påsk_fryst_äggtoddy_475x450px.jpgFryst äggtoddygul_pil.jpgVisste du att äggtoddy är vanligast i Sverige under påsktider? Annars förknippas den med Storbritannien och USA under jul och Thanksgiving. Den kan drickas både kall och varm, som vår frysta variant och den går även att göra alkoholfri.

Receptbild_drinkar_påsk_hips_hops_klassisk_öldrink_475x450px.jpg
Hip Hopsgul_pil.jpgHör beatet ur högtalarna tala till dig medan du blandar ihop årets godaste öldrink. En Hip Hops görs på IPA, med eller utan alkohol, och fylls med sockerlag, citron och Schweppes Lemon.

Receptbild_drinkar_påsk_saras_bubbel_citron_475x450px.jpg
Saras bubbel med rostad citrongul_pil.jpgSara, vår matkreatör, har en alldeles egen påskdrink som har en ljuvlig smak av rostad citron. Gör som Sara och bjud på rostad citron med bubbel!

Receptbild_drinkar_påsk_shandy_475x450px.jpg
Shandygul_pil.jpgBehöver du lite mer brittisk inspiration till påsk? Då ska du bjuda på en shandy – ale blandat med ginger ale. Vi la till citron och ingefära för ännu mer smak.

Receptbild_drinkar_påsk_skummig_passionsfruktsdrink_475x450px.jpg
Skummig passionsfruktsdrink med vaniljgul_pil.jpgGör en fräsch och syrlig passionsfruktdrink! Till denna drink gör du en egen sirap av passionsfrukt som du mixar med eller utan alkohol. Och sockerlag förstås.

Receptbild_drinkar_påsk_äggtoddy_morotskaka_475x450px.jpg
Äggtoddy a la morotskakagul_pil.jpgVisst kan man göra olika smaksättningar av äggtoddy. Här är en version med smak av morotskaka. Alltså drink och kaka tillsammans - allt för den godaste påsken!

Receptbild_drinkar_påsk_sötsyrlig_påskdrink_475x450px.jpg
Sötsyrlig påskdrinkgul_pil.jpgMed lime och apelsin gör du denna sötsyrliga drink. Välj om du vill ha alkohol eller inte. En sak är säker: den släcker törsten bra!

Receptbild_drinkar_påsk_bellini_475x450px.jpg
Bellinigul_pil.jpgEn av Italiens mest kända cocktail, Bellini, är ett måste som fördrink till påsk. Klassisk och god gör den sig perfekt för en välkomstskål till påsken.

Receptbild_drinkar_påsk_mimosadrink_475x450px.jpg
Mimosadrinkgul_pil.jpgEn klassisk mimosa gör vem som helst glad! Servera välkyld som välkomstdrink, med eller utan alkohol. I vårt recept har vi grapefruktjuice, testa! Annars använd apelsinjuice.

Varnings ikonAnslutningsproblem