7 tårtor att baka till påsk

Det finns så många härliga saker med högtider, som att baka en riktigt god påsktårta till påsk. Allra snyggast blir tårtan med roliga dekorationer som godis, bär eller bara genom att spritsa figurer. Här finns våra 7 bästa tårtor som passar utmärkt att ställa fram till kaffet efter påskmiddagen. Vad sägs om en vacker Pavlovatårta som du formar som en krans? Eller varför inte en morotskladdkaka som är perfekt för barnen att spritsa? Skulle det vara så att du vill vara ute och grilla allt till påsken så finns det givetvis ett recept på grillad rulltårta.

recept_1_pasktarta_475x450.jpg
Morotskladdkakagul_pil.jpgDen sötaste påsktårtan att göra under högtiden! Med de spritsade morötterna på morotskladdkakan förhöjer den verkligen känslan för påsk.

recept_2_pasktarta_475x450.jpg
Påsktårtagul_pil.jpgPåsktårtornas påsktårta heter kort och gott: Påsktårta. Mer behöver du inte. Jo, du behöver spritsa en hel del. Det är ju bara kul – kolla hur fint det blir!

recept_pasktarta_5.jpg
Cheesecake med citronflarngul_pil.jpgEn cheesecake med citron vill du inte vara utan under påsken. I alla fall inte denna som du dekorerar med ugnsbakade citronflarn. Himmelskt gott!

Pavlovakrans med lemoncurd och bär
Pavlovakrans med lemoncurd och bärgul_pil.jpgVacker som en sommardag är denna Pavlovatårta som du formar som en krans. Kransen dekorerar du med bär och sedan serverar du den till allas lycka.

receptbild_påsktårta_ny_900x450px.jpg
Morotstårta med brynt smörkrämgul_pil.jpgMorotstårta med brynt smörkräm ”Vansinnigt god”, lyder recensionen av denna tårta. Det brynta smöret blandas med frostningen och det är sanslöst gott. Detta är årets påsktårta!

recept_8_pasktarta_475x450.jpg
Grillad rulltårta och rabarberkompott med vit chokladgräddegul_pil.jpgVankas det grillning under påskfirandet? Då kan du passa på att grilla efterrätten också! Denna grillade rulltårta är fantastiskt god, speciellt eftersom rabarber och vit choklad följer med.

Påsktårta med gräddyoghurtkräm, lemon curd och chokladägg
Påsktårta med gräddyoghurtkräm, lemon curd och chokladägggul_pil.jpgGillar du att göra allting själv? Helt från början? Då ska du spana in denna tårta! Här gör du marängbotten, lemoncurd och gräddyoghurt helt själv. Vill du fuska kan du såklart köpa allt färdigt. Fast det är ju kul att säga ”jag kan själv”.

Mjöl & bakning

banner_paskcatering_1000x500.jpg

Påskcatering

Känner du att du inte riktigt hinner med att baka i påsk? Beställ våra butiksbakade påsktårtor och bakelser! Du kan lägga din beställning tre dagar innan här på citygross.se och sedan hämta ut den i butik. Eller så gör du beställningen direkt i butiken.

Läs mer om vår catering

Varnings ikonAnslutningsproblem