Filmdags med recept!

Vi gillar att prata säsong och att lyfta allt gott som skördas i detta nu. Och då kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Du kanske har drabbats av en nostalgitripp och bestämt dig för att se om en gammal trotjänare? Eventuellt väntar du tålmodigt på att den nya storfilmen ska ha premiär?

Så känner vi på City Gross inför säsongens alla färskvaror som ska släppas och därför tänkte vi att kunde förena film- och seriesäsongen med recept. Här hittar du klassiska filmer med tillhörande recept som förhöjer din höststämning. Så mys ner i soffan, slå på tv:n och njut av en meatball sub medan du ser på Vänner.

Låt filmmyset börja!

May the force be with you

För länge sedan, i en galax långt, långt borta… inledningen till Star Wars-filmerna sätter oss i händelsernas centrum. I år är den stora snackisen The Mandalorian med Baby Yoda i fokus. Vi har självklart den rätta maten att servera till serien: Baby Yoda-ägg!

Till receptet

receptbild_v47_bond_845x480.jpg

Ostron med rödlöksvinägrett: Inspirerat av James Bond

Mitt namn är Bond. James Bond. På med finkostymen och fram med martinin, rulla fram röda mattan och njut av sofistikerad spionbricka lagom till premiären av den nya James Bond-filmen.

Till receptet

receptbild_v46_crown_845x480.jpg

Afternoon tea - Gurksnittar med kallrökt lax och Jam pennies: Inspirerat av serien The Crown

Inta Afternoon tea som en kunglighet! Lagom till den nya säsongen av The Crown vill vi inspirera till en äkta och brittiskt te-stund. Gör som drottning Elisabeth och njut ditt te med jam pennies, snittar med gurka och lax (skär bort kanterna!) och en liten bit chokladtårta.

Till receptet

receptbild_v45_Orange-black_845x480.jpg

Orange is The New Black: Grönärtsfritters med asiatisk sås

2013 dök Orange Is The New Black upp på seriehimlen. Skruvat, spetsigt, snyggt och fängslande bra. Pö om pö avslöjades karaktärernas hemligheter och visst myste du extra mycket när du fick se vad Chang höll på med?

Till receptet

Game of Thrones: High garden sallad med champagnevinägrett

Brace yourself! Vi vet att det är många som saknar Game of Thrones så se om serien och bjud på en sallad inspirerad av Tyrells trädgård.

Till receptet

Vänner: Meatball Sub

We Were On A Break! Vi bevakar så klart den omskrivna Friends Reunion och till dess bjuder vi på Italian Meat ball sandwich, inspirerat av Vänner.

Till receptet

LadyLufsen_frikadeller_845x480px.jpg

Frikadeller i tomatsås: Inspirerat av Lady & Lufsen

”Tony, hundar inte prata. – De pratar med MIG!” Alla som har sett Kalle Ankas jul känner garanterat igen citatet från Lady och Lufsen. Krögaren Tony bjuder Lady och Lufsen på en rejäl portion italiensk matkärlek. Vi har tagit fram en egen variant av Tonys frikadeller i tomatsås. Bryt av julen med en rejäl portion pasta.

Till receptet

Ensamhemma_sundae_845x480.jpg

Ice cream sundae: Inspirerat av Ensam hemma

Den här efterrätten känns precis lika förbjuden som Kevins pizza-beställning och frossa. Därför parafraserar vi Kevin McCallister och säger ”A lovely ice cream sundae. Just for me!”. Vår Ice Cream sundae innehåller allt gott du kan tänka dig: godis, chokladsås, Smarties, popcorn och mycket mer. Låt dig väl frossas!

Till receptet

Grön vaniljfudge: Inspirerat av Grinchen

You’re a mean one Mr. Grinch”. Vilken karaktär identifierar du dig som i juletid - ”Holiday Cheermeister” i Whoville eller ”Mr. Grinch”? Oavsett så är julen för alla och det är även sensmoralen i filmen som får ett fint slut. Och det får du också med vår gröna vaniljfudge med vitchoklad och citrustoner.

Till receptet

Varnings ikonAnslutningsproblem