Filmdags med recept!

Vintern har lagt sig över Sverige och vi har gått in i en mörkare och mysigare årstid. Gosa upp dig i soffan med en god film eller serie, tänd lite ljus och duka upp riktigt goda snacks eller maträtter. Alla har vi våra favoriter i vintertid, både vad gäller filmer, serier och mat.

Du kanske väntar in rätt tid att se den där julfilmen eller tv-serien? Exakt så tänker vi också med färskvaror och våra delikatesser. Därför har vi här knåpat ihop recept som inspirerats av årstidens mat och filmer. 

Låt dig väl smakas och mycket nöje!

Ensamhemma_sundae_845x480.jpg

Ice cream sundae: Inspirerat av Ensam hemma

Den här efterrätten känns precis lika förbjuden som Kevins pizza-beställning och frossa. Därför parafraserar vi Kevin McCallister och säger ”A lovely ice cream sundae. Just for me!”. Vår Ice Cream sundae innehåller allt gott du kan tänka dig: godis, chokladsås, Smarties, popcorn och mycket mer. Låt dig väl frossas!

Till receptet

LadyLufsen_frikadeller_845x480px.jpg

Frikadeller i tomatsås: Inspirerat av Lady & Lufsen

”Tony, hundar inte prata. – De pratar med MIG!” Alla som har sett Kalle Ankas jul känner garanterat igen citatet från Lady och Lufsen. Krögaren Tony bjuder Lady och Lufsen på en rejäl portion italiensk matkärlek. Vi har tagit fram en egen variant av Tonys frikadeller i tomatsås. Bryt av julen med en rejäl portion pasta.

Till receptet

Grön vaniljfudge: Inspirerat av Grinchen

You’re a mean one Mr. Grinch”. Vilken karaktär identifierar du dig som i juletid - ”Holiday Cheermeister” i Whoville eller ”Mr. Grinch”? Oavsett så är julen för alla och det är även sensmoralen i filmen som får ett fint slut. Och det får du också med vår gröna vaniljfudge med vitchoklad och citrustoner.

Till receptet

receptbild_v47_bond_845x480.jpg

Ostron med rödlöksvinägrett: Inspirerat av James Bond

Mitt namn är Bond. James Bond. På med finkostymen och fram med martinin, rulla fram röda mattan och njut av sofistikerad spionbricka lagom till premiären av den nya James Bond-filmen.

Till receptet

receptbild_v46_crown_845x480.jpg

Afternoon tea - Gurksnittar med kallrökt lax och Jam pennies: Inspirerat av serien The Crown

Inta Afternoon tea som en kunglighet! Lagom till den nya säsongen av The Crown vill vi inspirera till en äkta och brittiskt te-stund. Gör som drottning Elisabeth och njut ditt te med jam pennies, snittar med gurka och lax (skär bort kanterna!) och en liten bit chokladtårta.

Till receptet

receptbild_v45_Orange-black_845x480.jpg

Orange is The New Black: Grönärtsfritters med asiatisk sås

2013 dök Orange Is The New Black upp på seriehimlen. Skruvat, spetsigt, snyggt och fängslande bra. Pö om pö avslöjades karaktärernas hemligheter och visst myste du extra mycket när du fick se vad Chang höll på med?

Till receptet

Game of Thrones: High garden sallad med champagnevinägrett

Brace yourself! Vi vet att det är många som saknar Game of Thrones så se om serien och bjud på en sallad inspirerad av Tyrells trädgård.

Till receptet

Vänner: Meatball Sub

We Were On A Break! Vi bevakar så klart den omskrivna Friends Reunion och till dess bjuder vi på Italian Meat ball sandwich, inspirerat av Vänner.

Till receptet

May the force be with you

För länge sedan, i en galax långt, långt borta… inledningen till Star Wars-filmerna sätter oss i händelsernas centrum. I år är den stora snackisen The Mandalorian med Baby Yoda i fokus. Vi har självklart den rätta maten att servera till serien: Baby Yoda-ägg!

Till receptet

Varnings ikonAnslutningsproblem