Meny
Se om vi kan leverera till dig
Potatisgratäng, kidneybiffar & honungsstekt brysselkål

Potatisgratäng, kidneybiffar & honungsstekt brysselkål

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER:
1 purjolök
2,5 dl grädde
2 dl mjölk
800 g skivad potatis
0,25 solovitlök
2 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

2 burkar kidneybönor
1 msk dijonsenap
0,5 dl havregryn
2 msk maizena
1 tsk salt
smör till stekning
bakplåtspapper

200 g brysselkål
smör till stekning
150 g grönkål
2 msk japansk soja
1 msk honung
1-2 krm svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Strimla purjolöken. Koka upp grädde och mjölk. Rör i purjolök, potatis, skalad och pressad vitlök, timjan, salt och peppar. Sjud under lock i ca 10 min, häll sen upp i en ugnsform och laga klart i ugnen ca 15 min.
3. Mixa avrunna och sköljda bönor. Rör i senap, havregryn, maizena och salt. Hetta upp smör och klicka ut biffarna med en sked i en stekpanna, stek biffar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem lagas med potatisen de sista 5 min.
4. Ansa brysselkålen. Smält smör i en stekpanna och stek brysselkål och fint strimlad grönkål tillsammans med soja och honung. Smaka av med peppar.
5. Servera.

Tips.
När du ansar brysselkålen drar du av de yttersta små bladen.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner