Meny
Se om vi kan leverera till dig
Gravad lax med dillstuvad potatis

Gravad lax med dillstuvad potatis

2 personer
30-40 min

INGREDIENSER
400 g potatis
2,5 dl lättmjölk 0,5%
0,5 msk flytande margarin
0,5 msk vetemjöl
0,5 förp dill
salt
peppar
150 g gravad lax
0,25 st citron
125 g morötter

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och skär potatis i bitar. Koka potatisbitarna i mjölken tills de blir mjuka. Var försiktig så att mjölken inte bränner vid.
2. Ta upp potatisbitarna. Rör ner margarin och mjöl i den heta mjölken. Koka upp och låt koka någon minut.
3. Rör ner potatisbitarna tillsammans med finhackad dill. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med lax, citronskivor och morötter.

Tips!
Det går lika bra att koka potatisen i vatten och sedan göra en bottenredning med margarin, mjöl och mjölk som du vänder ner potatis och dill i.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner