Meny
Se om vi kan leverera till dig
Lax i ugn med rostade grönsaker

Lax i ugn med rostade grönsaker

2 personer
30-40 min

INGREDIENSER:
300 g laxfilé
0,25 citron
salt
citronpeppar
1 dl turkisk yoghurt 10%
0,5 dl riven ost 24%

Ugnsrostade grönsaker:
250 g sötpotatis
1 rödbeta
0,5 blomkålshuvud
1 tsk rapsolja
salt
timjan (torkad)

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och skär sötpotatis och rödbetor i mindre bitar. Dela blomkålen i små buketter. Lägg grönsakerna i en ugnsform, ringla över olja och strö över salt och timjan. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
3. Ta ut ugnsformen med grönsaker, lägg laxen med skinnsidan nedåt i mitten av grönsakerna. Smörj in laxen med citronsaft, krydda med salt och strö över citronpeppar.
4. Blanda yoghurt med riven ost. Bre som ett täcke över laxen. Ställ in i ugn ytterligare ca 10-15 minuter.
5. Servera laxen med ugnsrostade grönsaker.

Tips!
Vill du sätta en lite tydligare fiskprägel på rätten, blanda i frusen dill i yoghurt- och ostsåsen innan du brer den över laxen. Både färsk och frusen funkar.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner