Meny
Se om vi kan leverera till dig
Laxspett med mangoglaze och ugnsstekta rotfrukter

Laxspett med mangoglaze och ugnsstekta rotfrukter

2 personer
30-40 min

INGREDIENSER
4 st träspett
250 g potatis
125 g morötter
125 g palsternacka
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk chili flakes
1 tsk olivolja
salt
300 g lax
salt
peppar
1 msk mango chutney
0,5 msk sesamfrön

Kall sås:
1 dl matlagningsyoghurt 8%
0,5 st vitlöksklyfta
0,5 tsk sambal oelek

GÖR SÅ HÄR:
1.Sätt ugnen på 225°. Blötlägg träspetten i minst 20 minuter.
2.Skala och skär potatis, morötter och palsternacka i bitar. Lägg i en plastpåse.
3.Fräs ingefära och chili flakes i olja, rör i salt och häll ner i påsen med rotfrukter. Blanda runt och lägg över i en ugnsform. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.
4.Skär laxen i avlånga bitar, trä upp på spett. Salta, peppra och pensla laxen med mango chutney och strö över sesamfrön. Lägg laxspetten i en ugnsform och sätt in i övre delen av ugnen 4-5 minuter eller lägg laxen i ett grillhalster på grillen.
5.Blanda ihop yoghurt, pressad vitlök och sambal till en sås. Servera laxen med rotfrukter och sås.

Tips!
Det går lika bra att tillaga laxen utan att trä upp den på spett. Prova även att strö vallmofrön på laxen.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner