Meny
Se om vi kan leverera till dig
Torsk med senapssås

Torsk med senapssås

2 personer
30-40 min

INGREDIENSER:
400 g potatis
0,5 påse morötter
0,5 förp haricots verts
300 g torsk
0,5 gul lök
3 dl vatten
0,75 tsk salt
2-3 vitpepparkorn
1 msk flytande margarin
1 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk 0,5%
0,5 msk senap, gärna grovkornig

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och koka potatisen. Skala morötterna. Dela en morot i slantar och resten i stavar. Låt haricots verts och morotsstavar koka med potatisen mot slutet.
2. Skär torsken i portionsbitar. Skala och klyfta löken.
3. Koka upp vatten, salt, lök och morotsslantar. Lägg ner fisk och vitpepparkorn och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner mjölet och spä med mjölk. Koka upp under omrörning och låt sjuda 3-5 minuter. Tillsätt senapen och smaka av med salt och peppar.
5. Servera fisken med potatis, senapssås, haricots verts och morötter.

Tips!
Gröna ärtor är ett gott tillbehör till denna rätt.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner