Meny
Se om vi kan leverera till dig
Kolja med tomat- och olivris

Kolja med tomat- och olivris

4 personer
20-30 min

INGREDIENSER
2 dl ris
1 grönsaksbuljongtärning
250 g sparris
1 purjolök
250 g körsbärstomater
2 tsk flytande margarin
55 g svarta oliver
500 g kolja
salt
peppar
1 msk flytande margarin

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg i en buljongtärning i vattnet.
2. Skär sparris och purjolök i bitar och halvera tomater. Hetta upp en stekpanna med margarin och bryn sparris, purjolök och tomater och blanda sedan ner i det färdigkokta riset. Halvera oliverna och blanda i.
3. Skär fisken i portionsbitar och stek i margarin. Krydda med salt och peppar. Lägg upp grönsaksriset på tallrikar och lägg på fisken.

Tips!
Det går fint att tillaga fisken i ugnen, 180°, ca 20 minuter. Använd gärna termometer, fisken är klar vid ca 53-56°. Byt ut ris mot bulgur eller couscous. Alternativt servera grönsaksröran för sig och gör potatismos till.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner