Meny
Se om vi kan leverera till dig
Lax med rotfrukter

Lax med rotfrukter

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER
500 g potatis
250 g morötter
250 g palsternackor
4 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 påse spenat
500 g lax
salt
svartpeppar
2 dl fraiche 5%
1 förp dill

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och strimla rotfrukterna.
2. Koka upp vatten och fond, lägg i rotfrukterna och låt dem koka ca 10 minuter. Häll upp i durkslag och låt dem rinna av. Häll över i en ugnsform och blanda ner spenaten.
3. Skär bort skinnet på laxen och skär i portionsbitar. Lägg laxen ovanpå rotfrukterna. Salta och peppra.
4. Blanda ihop fraiche och dill, klicka det på laxbitarna och tillaga i ugn 200° ca 10 minuter.

Tips!
Det är även gott att pressa i lite lime eller citron i såsen.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner