Meny
Se om vi kan leverera till dig
Laxburgare med limeaioli, mango och avokado

Laxburgare med limeaioli, mango och avokado

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER
Burgare
500 g lax
1 gul lök
1 ägg
0,5 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk rapsolja

Limeaioli
1 dl lättmajonnäs
0,5 lime
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk socker

1 mango
1 avokado
250 g surdegsbaguette
0,5 påse sallad

GÖR SÅ HÄR:
1. Dela lax i mindre bitar. Skala och hacka lök. Lägg i en matberedare tillsammans med ägg, ströbröd, salt och peppar. Kör till en jämn smet. Forma till biffar och stek i olja i en panna.
2. Blanda majonnäs med pressad lime, pressad vitlök och socker. Smaka ev. av med lite salt.
3. Skala och skiva mango och avokado.
4. Dela baguetten på hälften och dela varje halva i två skivor. Rosta baguetteskivorna i en torr stekpanna eller i brödrost. Lägg på ruccola, laxburgare, mango och avokado. Avsluta med en klick aioli.

Tips!
Riv i lite limeskal när du gör burgarna. Vill du utesluta aiolin kan du dra bort 3 SmartPoints per portion.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner