Meny
Se om vi kan leverera till dig
Sallad Niçoise

Sallad Niçoise

4 personer
20-30 min

INGREDIENSER
500 g potatis
2 ägg
240 g tonfisk i vatten
0,5 röd lök
60 g gröna oliver
100 g körsbärstomater
0,5 romansallad

Dressing:
1,5 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
0,5 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka potatisen i saltat vatten, låt den sedan svalna.
2. Koka äggen, låt svalna och skär sedan i klyftor.
3. Låt tonfisken rinna av, dela den i fina bitar.
4. Skala och hacka löken, skiva oliverna, halvera tomaterna, skölj och strimla salladen samt dela potatisen.
5. Blanda samman potatis, ägg, tonfisk och grönsaker i en skål.
6. Vispa ihop olivolja, vinäger, dijonsenap, honung och riven vitlök (börja med liten mängd vitlök och smaka av) och häll över salladen. Smaka av med salt och svartpeppar.

Tips!
Skär potatis i 2 cm stora kuber (eller i den storlek du önskar) så blir koktiden betydligt kortare och de är klara att använda så snart de svalnat lite.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner