Meny
Se om vi kan leverera till dig
Tonfiskgratäng med citron- och dillsås

Tonfiskgratäng med citron- och dillsås

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER:
600 g potatis
3 morötter
1 purjolök
1 tsk flytande margarin
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1,5 msk maizena redning
2 dl matlagningsyoghurt 8%
1 citron
0,5 förp dill
salt & peppar
ev. 1 nypa socker
1 tsk flytande margarin
2 burkar tonfisk i vatten

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och skiva potatis och morötter i ½ cm tjocka skivor. Koka i lättsaltat vatten tills de blivit mjuka.
3. Skiva purjolök och stek på svag värme i margarin till den blivit mjuk.
4. Koka upp vatten med buljongtärning och blanda i redning, matlagningsyoghurt, skal och saft från citron och hackad dill. Smaka av med salt, peppar och ev. en nypa socker.
5. Smörj en ugnsfast form med margarin. Varva potatis, morötter, purjolök och avrunnen tonfisk och slå sist över såsen. Värm i ugn ca 10 minuter.

Tips!
Strö över lite ost innan gratinering.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner