Meny
Se om vi kan leverera till dig
Torsk med krämig kål

Torsk med krämig kål

4 personer
20-30 min

INGREDIENSER:
800 g potatis
500 g torsk
0,5 citron
400 g vitkål
1 msk rapsolja
1 dl vatten
1,5 dl matlagningsgrädde 4%
0,5 grönsaksbuljongtärning
0,5 citron
250 g morötter

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
3. Lägg fisken i en ugnsfast form, riv över skalet från citronen och pressa över saften. Krydda med salt och peppar. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter.
4. Strimla kålen. Värm oljan i en stekpanna och bryn kålen lätt. Häll i vatten, matlagningsgrädde och smula ner buljongtärning. Låt puttra så att vätskan kokar bort något och kålen mjuknar lite. Pressa i saft från resterande citron. Krydda med salt och peppar.
5. Servera fisken med kål, potatis och råa morotsstavar.

Tips!
Toppa med dill.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner