Meny
Se om vi kan leverera till dig
Torskgratäng med citron

Torskgratäng med citron

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER
250 g champinjoner
1 st vitlöksklyfta
1 msk flytande margarin
1 påse bladspenat
250 g körsbärstomater
500 g torskfilé
salt

Sås:
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
2 msk grönsaksfond
0,5 st citron
1 tsk torkad basilika
40 g riven hårdost

Potatismos:
800 g potatis
1 tsk flytande margarin
1 dl mjölk 0,5%
salt
peppar

GÖR SÅ HÄR:
1.Sätt ugnen på 200°.
2.Koka potatis till moset.
3.Skär champinjonerna i kvartar och finhacka vitlöken. Hetta upp margarin och stek svamp och vitlök tills vätskan som svampen släpper kokat in. Smaka av med salt. Lägg i spenaten och fräs tills den är mjuk.
4.Lägg svamp- och spenatfräs i en ugnsform och lägg på körsbärstomaterna. Salta fisken och lägg ovanpå.
5.Blanda matlagningsgrädde, fond, pressad citron, basilika och riven ost och häll över fisken. Sätt in i ugn ca 20 minuter eller tills fisken är klar.
6.Häll av vattnet från potatisen och stöt potatis tillsammans med margarin och mjölk till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
7.Servera fiskgratängen med mos.

Tips!
Börja med lite citronsaft och smaka av med mer efterhand.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner