Meny
Se om vi kan leverera till dig
Ugnsbakad spätta med potatis- och morotssallad

Ugnsbakad spätta med potatis- och morotssallad

4 personer
30-40 min

INGREDIENSER
800 g potatis
250 g morötter
500 g spätta
salt
peppar
0,5 st citron
1 förp dill
1 tsk flytande margarin
0,5 tsk chili flakes
2 dl matlagningsyoghurt 8%
0,5 st romansallad

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka potatis i lättsaltat vatten. Skala och skiva morötter i små bitar och låt koka med potatisen de sista 5 minuterna. Låt svalna något och skiva därefter potatis i ½ cm tjocka skivor.
3. Krydda fisken med salt, peppar, citronsaft och hackad dill (halva förpackningen), rulla ihop och lägg i smord ugnsfast form. Sätt in fisken i ugn i ca 15-20 minuter.
4. Hacka resterande dill och blanda samman med potatis, morötter, chili flakes och matlagningsyoghurt. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad.

Tips!
Lägg fisken i foliepaket på grillen.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner