Meny
Se om vi kan leverera till dig
Äppelbiffar med ugnsrostade rotfrukter

Äppelbiffar med ugnsrostade rotfrukter

2 personer
40+ min

INGREDIENSER
250 g potatis
250 g morötter
salt
peppar
1 tsk rapsolja
0,5 st äpple
250 g skinkfärs
1 st ägg
0,5 tsk timjan
0,5 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk flytande margarin
0,75 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk flytande honung

GÖR SÅ HÄR:
1.Sätt ugnen på 225°.
2.Skala och dela potatis och morötter i mindre bitar/klyftor (ju tunnare desto snabbare tillagningstid). Lägg dem i en ugnsform, krydda med salt och peppar. Ringla över olja och rör om. Tillaga i ugn ca 25-30 minuter.
3.Riv äpplet grovt och blanda samman med färs, ägg och timjan. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek dem i margarin ca 7-8 minuter.
4.Blanda samman gräddfil med dijonsenap och honung. Smaka ev av med en nypa salt och peppar.
5.Servera biffarna med ugnsrostade rotfrukter och sås.

Tips!
Börja försiktigt med kryddning av såsen, dijon har en distinkt smak. Smaka hellre av med mer dijon efterhand. Detsamma gäller mängden timjan i smeten, vill du ha en doft av timjan, ta lite mindre, vill du ha en tydligare timjansmak, dra på med lite mer.

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner