Meny
Se om vi kan leverera till dig
Grillad fläskytterfilé ”mango style” med klyftpotatis

Grillad fläskytterfilé ”mango style” med klyftpotatis

2 personer
30-40 min

INGREDIENSER
250 g fläskytterfilé

Marinad:
1 msk mango chutney
0,25 st lime
1 tsk olja
0,5 tsk malen ingefära

400 g potatis
125 g morötter
1 tsk olja
1 dl turkisk yoghurt 10%
1 msk sweet chili
0,5 påse sallad
0,25 st gurka

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda mango chutney, limesaft, olja och ingefära till en marinad. Lägg i köttet och låt marinera minst 1 timme.
3. Tvätta och klyfta potatis och morötter, lägg i en ugnsform, ringla över olja. Tillaga i ugn ca 30 minuter. Salta och peppra.
4. Rör ihop yoghurt med sweet chili.
5. Grilla köttet. Pensla köttet med marinaden under grillningen.
6. Servera köttet med klyftpotatis, morötter, kall sås, sallad och gurka.

Tips!
Håll koll under grillningen då marinaden är söt och lätt kan brännas vid. Du kan också steka köttet på spisen om du inte har någon grill. Vill du ha lite tuggmotstånd på morötterna kan du vänta med att lägga dem i ugnsformen tills potatisen varit inne i ugnen ungefär halva tiden.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner