Meny
Se om vi kan leverera till dig
Kött- och svampgryta med klyftpotatis

Kött- och svampgryta med klyftpotatis

2 personer
40+ min

INGREDIENSER:
400 g potatis
125 g morötter
1 tsk rapsolja
300 g fläskytterfilé
1 tsk flytande margarin
0,5 gul lök
125 g champinjoner
0,5 tsk flytande margarin
0,5 köttbuljongtärning
1 dl vatten
0,5-1 dl matlagningsvin vitt
0,75 dl matlagningsgrädde 10%
0,5-1 tsk torkad timjan
ev 0,5 tsk maizena stärkelse

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och skär potatis i klyftor och morötter i stavar. Lägg i en plastpåse med olja och fördela runt. Lägg över på ugnsplåt och ställ in i ugn ca 30 minuter.
3. Skär köttet i bitar och bryn runt om i margarin.
4. Strimla löken och klyfta svampen, stek i margarin. Smula i buljongtärning och slå på vatten, vin och matlagningsgrädde. Krydda med timjan och ev lite salt och peppar. Lägg i köttet och låt småkoka tills köttet är klart, ca 10 minuter. Red ev av med lite maizena.
5. Servera grytan med klyftpotatis och ugnsrostade morötter.

Tips!
Vill du få tydligare smakkaraktär

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner