Meny
Se om vi kan leverera till dig
Nasi goreng

Nasi goreng

2 personer
20 min

INGREDIENSER
125 g ris boil in bag
0,5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
0,5 st röd paprika
1 tsk rapsolja
0,5 tsk sambal oelek
0,5 tsk socker
90 g rökt strimlad skinka
0,5 förp handskalade räkor
1 tsk japansk soja
salt
peppar
1 st ägg
0,5 tsk flytande margarin

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna paprikan.
3. Hetta upp olja och fräs gul lök, paprika och sambal några minuter. Tillsätt vitlök och socker. Låt det fräsa ytterligare en minut.
4. Tillsätt det kokta riset, skinkan och avrunna räkor i grönsaksfräset. Smaksätt med, soja, salt och peppar.
5. Vispa upp ägg med en gaffel och gör plats i mitten av pannan och stek ägget under omrörning så att det blir lite trådigt. Blanda sedan med risröran och servera genast.

Tips!
Det går lätt att anpassa styrkan och smaken på rätten genom att ta mer eller mindre sambal oelek och soja.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner