Meny
Se om vi kan leverera till dig
Stekt fläskytterfilé med grillade äpplen och buljongkokt savoykål

Stekt fläskytterfilé med grillade äpplen och buljongkokt savoykål

2 personer
30-40 min

INGREDIENSER:
150 g savoykål
0,5 grönsaksbuljongtärning
1 rött äpple
300 g fläskytterfilé
1 tsk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
salt & peppar

Sås 
1 dl turkisk yoghurt 10%
1 tsk curry
1 msk hackad inlagd gurka
salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Strimla kål och lägg i en kastrull med vatten och buljongtärning. Låt koka upp och ta direkt bort från värmen.
3. Klyfta äpplena och lägg i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen och grilla tills de börjar bli mjuka.
4. Skiva fläskytterfilén. Stek på båda sidor i olja och krydda med rosmarin, timjan, salt och peppar.
5. Blanda ihop yoghurt med curry och gurka. Smaka av med salt och peppar.

Tips!
Det går fint att steka äppelskivorna på spisen också. Klyftpotatis passar fint att servera till.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner