Meny
Se om vi kan leverera till dig
Tunnbrödssouvlaki

Tunnbrödssouvlaki

2 personer
30-40 min

INGREDIENSER
2 grillpinnar
250 g fläskytterfilé
0,25 röd paprika
0,25 gul paprika
0,5 rödlök
2 stora tortillabröd
1 tomat
35 g sallad
2 msk turkisk yoghurt 10%

Marinad
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
0,25 citron
0,5 tsk rosmarin
0,5 vitlöksklyfta

GÖR SÅ HÄR:
1. Blötlägg grillpinnarna i vatten 30 minuter (om de är gjorda av trä).
2. Skär köttet i stora kuber och paprikan i grova bitar. Skala och dela rödlöken i klyftor.
3. Varva kött, paprika och rödlök på spetten.
4. Blanda ihop en marinad med olivolja, honung, citronsaft, rosmarin och pressad vitlök. Häll marinaden över spetten och låt marinera i rumstemperatur en timme.
5. Salta och peppra spetten och lägg på grillen eller i en superhet panna cirka 8-10 minuter tills köttet är färdigt.
6. Servera i tortillabröd tillsammans med skivade tomater, sallad och en klick yoghurt.

Tips!
Det funkar fint att woka kött och grönsaker också. Följ receptet men woka istället för att trä upp på spett och grilla.

 

Din webbläsare är över 4 år gammal och är en säkerhetsrisk för dig och alla på ditt nätverk.

Vänligen ladda ner en modern webbläsare.

Här är två alternativ som vi rekommenderar:

Chrome Ladda ner Firefox Ladda ner